Waylon: ‘Leven vol drugs voorkwam zelfmoord’

Door: Tanja Brouwer
13-09-2019

Een kind krijgen is een grote verantwoordelijkheid, maar toch koos Waylon bijna achttien jaar geleden voor een leven vol Rock en Roll. Ondanks zijn kind. De zanger vertelt dat dat de enige juiste keuze was, want anders was hij uit het leven gestapt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Helemaal los’

In 2018 kregen Bibi Breijman en Waylon, die in het echt Willem Bijkerk heet, een dochtertje. Voor Teddy probeert Waylon een goede vader te zijn, maar voor zijn inmiddels zeventienjarige zoon was hij dat vroeger niet. 22 jaar oud was de zanger toen zoon Dylan werd geboren, maar klaar voor het vaderschap was hij niet. De twee hebben jaren geen contact gehad want Waylon kampte met een drugsverslaving en koos voor zichzelf. ,,Ik ging natuurlijk helemaal los, als we het hebben over mijn wilde haren. Ik had nog zo veel dromen en wensen in het leven en die moest ik gaan opzoeken en waarmaken”, zegt Waylon tegen Chantal Janzen in haar programma Chantal’s Pyjama Party.

Zelfmoord

Spijt heeft Waylon niet, want hij denkt dat het niet goed met hem was afgelopen als hij vanaf het begin een goede vader was geweest: ,,Want het klinkt heftig om te zeggen, maar ik denk dat ik er anders niet meer was geweest. Anders had ik lekker zelfmoord gepleegd, als ik niet de persoon had kunnen worden die ik altijd in mijn hoofd had.”

Inmiddels hebben Waylon en Dylan weer contact met elkaar en volgens de zanger heeft zijn zoon hem vergeven.

Meer DenD