Webcamoptredens tijdens coronabenefiet Elton John

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Tijdens het iHeart Living Room Concert for America dat Elton John zondagavond presenteerden, hebben onder meer Mariah Carey, Sam Smith, Billie Eilish, Dave Grohl, Alicia Keys, Camila Cabello, Demi Lovato en de Backstreet Boys zondagavond optredens gegeven vanuit hun huis.

Veel artiesten begonnen hun bijdrage met een dankwoord aan zorgpersoneel, supermarktmedewerkers, politie en andere mensen die in deze tijden hard doorwerken. “Ze zijn het levende bewijs dat superhelden meestal geen capes dragen”, aldus Elton in zijn openingswoord. Halverwege de avond herinnerde hij de kijkers ook aan de “genegeerde” aidsepidemie in de jaren 80 en 90. “Toen hebben we te lang niets gedaan. Dat laten we ons niet nog een keer gebeuren.”

De zanger trad zelf ook kort op. Hij vertelde dat hij bewust geen piano in huis heeft, maar wilde aan het einde van het benefietconcert toch zijn bijdrage leveren en speelde daarom op de keyboard van zijn zoon een stukje van zijn hit Don’t Let The Sun Go Down On Me.

Elton zette het concert op om geld in te zamelen voor twee organisaties die veel werk leveren tijdens de coronacrisis: Feeding America, dat voedselbanken runt en schoollunches verzorgt voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen, en First Responders Children’s Foundation, een instelling die families van reddingswerkers steunt.

 

BuzzE

 

 

Tags

Corona NieuwsCorona Vandaag

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie