Weduwe Van der Laan heeft nieuwe liefde!

Femke van der Laan heeft een nieuwe liefde!
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Femke van der Laan, de weduwe van oud-burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam, vertelt in de Telegraaf dat er een nieuwe man in haar leven is.

In 2017 overleed de populaire Amsterdam van burgemeester. Eberhard van der Laan stierf op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Het was een klap voor de stad, maar een grotere klap voor zijn familie. Na het overlijden van haar man schreef weduwe Femke (43) haar verdriet weg, daaruit zijn veel columns en drie boeken voortgekomen waarvan de laatste (‘Aan de randen van de dag’) deze maand is uitgekomen…

Vorig huwelijk
Femke zegt dat ze de klap nog steeds voelt als ze zich realiseert dat haar kinderen verder moeten opgroeien zonder vader: ,,Straks krijgen ze een partner, gaan ze een studie kiezen, op eigen benen staan. En dan is hij er niet bij.”
Samen met Eberhard had Femke drie kinderen. Uit een vorig huwelijk met Luit Tabak had de voormalig burgemeester nog twee kinderen. Luit Tabak overleed in 2012 al door een ongeluk met een bestelbus.

Nieuwe man
Ondanks alles wordt het verdriet van Femke om het verlies van haar man elke dag een beetje minder: ,,Het zal altijd met me meegaan, je kunt het niet even opbergen, maar ik leer er wel beter mee leven.” Inmiddels heeft ze ook een nieuwe man in haar leven en ze denkt dat Eberhard hem ook leuk gevonden zou hebben…

Staande ovatie
Eberhard was zeer geliefd bij de Amsterdammers. Dat was vóór en na zijn overlijden te merken. Kort voor zijn overlijden kreeg hij van honderden mensen een staande ovatie zijn ambtswoning.

Tags

EBERHARD VAN DER LAANFEMKE VAN DER LAANOVERLIJDENROUWVERDRIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck