Een miljoen euro’s minder wordt er gevraagd dan een jaar geleden, maar of de Hypotheker bij u om de hoek ú kan helpen bij een lening van €15.750.000 hetgeen een optrekje met 37 kamers, een zwembad, tennis- en hockeyveld in Bentveld moet kosten, is zeer de vraag.

Maar wie zich tijdens deze grijze novemberzaterdag wil vergapen aan klasse en luxe kan bij de ‘glorieuze’ buitenplaats Klein Bentveld in Aerdenhout terecht. Met 1580 vierkante meter beenruimte loopt niemand elkaar in de weg in deze nogal groot uitgevallen eengezinswoning.

Wie kan zoiets betalen en onderhouden? Quote speculeerde er al over, maar de eigenaar zou een stichting zijn. De buitenplaats, van buitengewone schoonheid, gaat echter niet als een warm broodje over de toonbank. Dat is trouwens begrijpelijk. Daarvoor is de Nederlandse markt wellicht niet groot genoeg, maar een buitenkans voor wie een volle portemonee heeft, blijft het.

Van de wijnkelder met een heerlijke proeftafel, de Venetian Blinds, het dagverblijf van de tuinman tot en met  ‘Jagthuysje’, de toegangspoort van de buitenplaats, het behoort allemaal tot de koop. Bovendien is het huis nog recent verbouwd door een ‘dreamteam’. ,,Er werd niets aan het toeval overgelaten, want een historische buitenplaats als Klein Bentveld verdient naar de mening van de huidige eigenaren slechts het allerbeste”, aldus de wervende tekst op Funda.

Volgens de Hypotheker zijn de maandlasten: