Weeronline: mogelijk koeler tijdens Pinkpop dan nu

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het weer gaat veranderen en dat pakt gunstig uit voor Pinkpop. Dat laat Weeronline vrijdag weten in een eerste vooruitblik op het weer tijdens het festival, dat van 16 tot en met 18 juni plaatsvindt in Landgraaf. De stroming gaat in de loop van volgende week waarschijnlijk draaien naar het noordoosten, waardoor de hele hoge temperaturen zakken.

“Tijdens Pinkpop is de kans groot dat de wind uit een noordelijke richting waait”, meldt het weerbureau. De middagtemperatuur in Landgraaf daalt dan naar 24 of 25 graden. “Aan de noordkust kan de temperatuur door de koelte van de zee onder 20 graden dalen, maar omdat Landgraaf ver van de kust ligt is de invloed van de zee ook minder.”

Het weerbeeld bestaat volgens Weeronline uit zonnige perioden en stapelwolken. “Daarbij kunnen een paar buien ontstaan, maar deze zijn lokaal en licht. Dit betekent dat het een groot deel van de tijd droog blijft.”

Veranderen

De verwachting kan nog wat veranderen. “Wordt de wind meer noordwest, dan kan de temperatuur nog een paar graden dalen”, schrijft het bureau. “Is de wind meer noordoost tot oost, dan kan het wat warmer zijn.”

Het festival trof vorig jaar verschillende maatregelen vanwege het warme weer. Dat weekend was het zo’n 28 tot 31 graden. Daarom werden er extra waterpunten ingezet, werden mensen geïnformeerd over de hitte en werd de EHBO geïnstrueerd om extra op bezoekers te letten.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck