Wendy: ‘programma met Chantal voelde niet goed’

Door: DitjesenDatjes
19-09-2018

Wendy van Dijk en Chantal Janzen maakten vorig jaar het programma Janzen & Van Dijk. Helaas werd het programma een grote flop, en is daarom ook na één seizoen van de buis gehaald. Wendy van Dijk weet wel waaraan dat ligt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Spelletjes

,,Als je kijkt naar Janzen & Van Dijk: er zat heel veel potentie in, want we hadden het super leuk, we hadden een goede chemie, en de filmpjes op locatie – de aanzoeken – waren leuk, maar dan is the next step de studio, waar je spelletjes met elkaar gaat doen. Dan denk je: nee, dit is het niet”, zegt ze tegen Nu.nl

Van Dijk wist al snel dat het geen succes zou worden: ,,Eigenlijk voel je het al op het moment zelf als je in de studio staat. Dan is net die magic er niet.”

Kijkers

De twee dames probeerden nog wat van het programma te maken, maar helaas kwamen ze tot de conclusie dat het format gewoon niet goed genoeg was. ,,Je moet niet veel flops hebben. Dat is niet goed voor je. Ik vind het altijd belangrijk als je zelf weet dat je er alles aan gedaan hebt. Daarna is het out of your hands: hoe het geprogrammeerd wordt en hoe de kijker ernaar kijkt, heb je niet in de hand. Dan is het makkelijker accepteren als het niet aanslaat, als je denkt: ik vond het een goed programma.

Huwelijken

In het programma gingen Chantal en Wendy kinderen helpen die vonden dat hun ouders moesten trouwen. De twee haalden alles uit de kast om het huwelijksaanzoek en de bruiloft zo mooi mogelijk te maken. De twee gezinnen in de uitzending gingen vervolgens in de studio spelletjes tegen elkaar spelen.

Gelukkig is Wendy nu wel onderdeel van een succesvol programma. Namelijk The Voice Senior. ,, Ik ben zo’n fan van het programma. Ik ben gewoon zo’n fan van The Voice. I’ve been there, hè. Ik heb het allemaal meegemaakt en nog zit ik huilend en klappend op de bank. Echt, honderd procent waar.

Meer DenD