Wendy van Dijk onder vuur na schokkend fragment Dansmarathon

Wendy van Dijk onder vuur
Door: Charlotte Wijnen
18-10-2021

Het was één van de grootste flops op de televisie. Toch wordt er achteraf veel over De Dansmarathon gesproken. Bedenker John de Mol kreeg na het uitzenden behoorlijk wat kritiek over zich heen en nu is het ook de beurt aan Wendy van Dijk. Kijkers hebben geen genade na een bizarre opmerking van de presentatrice tegen een uitgeputte kandidate.

In het programma streden honderd danskoppels om een geldprijs van een ton te winnen. Kijkers verbaasden zich over de regels van het programma. Vijftig uur lang moesten ze dansen met zo min mogelijk pauzes, wat zorgde voor huilende en uitgeputte deelnemers. ,,Totaal grensoverschrijdend”, luidt het op Twitter.

Regel: geen gaykoppels

Ook geldt er de regel dat er geen gaykoppels mee mochten doen. Althans, niet in hetzelfde koppel. Een danskoppel moest namelijk bestaan uit een man en een vrouw.

Volgens een Talpa-woordvoerder geldt deze regel ‘vanwege fysieke verschillen tussen mannen en vrouwen’. Er deed uiteindelijk wel een gaykoppel mee, maar de mannen mochten niet met elkaar dansen. ,,Ik wil niet weer de volgende mediarel ontketenen, maar waarom mochten er geen gay koppels samen dansen?”, vraagt een Twitteraar zich af.

Wendy onder vuur

Maar het was niet het enige discussiepunt rondom de show. Kijkers zijn geschrokken van een fragment met Wendy van Dijk, die een interview met een huilende deelneemster probeert af te nemen. Hoewel Wendy haar vragen probeert te stellen, kan de uitgeputte kandidate niet antwoorden. Ze barst in huilen uit. ,,Hou dit vol!”, zegt Wendy nog.

Kijkers zijn stomverbaasd na haar opmerking. ,,Wie durft het aan om tegen programmamakers en presentatrice een rechtszaak mishandeling, opruiing, oid te starten? Totaal grensoverschrijdend. Een samenleving waarin niemand meer ‘stop hou op’ durft te zeggen”, twittert een kijker die het bizarre fragment deelt.

,,Dit is het resultaat van presentatoren en programmamakers zonder moraal met een veel te hoog salaris. Dan gaan alle principes overboord”, twittert een andere kijker. Een ander noemt het hele programma ‘walgelijk’. ,,Dit is gewoon walgelijke televisie, ik weiger deze onzin te kijken.”

DenD vraagt zich af

De kritiek op de dansmarathon van Talpa is terecht?

DenD

Meer DenD