Wendy van Dijk zet werk stop: dochter (13) heeft zeldzame bloedziekte

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Wendy van Dijk stopt abrupt met al haar werkzaamheden. De presentatrice doet dit omdat haar 13-jarige dochter Lizzy ernstig ziek is...

,,Lizzy is op dit moment kwetsbaar omdat zij een zeldzame ziekte in haar bloed heeft. Haar lichaam maakt op dit moment zélf geen nieuwe bloedcellen meer aan”, laat Van Dijk zaterdag aan Shownieuws weten. ,,Daar zijn we natuurlijk enorm van geschrokken maar we stellen ons positief op, Lizzy voorop, en zijn op dit moment samen met de artsen op zoek naar een passende oplossing. Ons gezin leeft als het ware weer even in coronatijd. We mogen niet teveel mensen zien.”

‘Hoofd staat er niet naar’

De presentatrice last per direct een pauze in op haar werk. ,,In overleg met het zenderteam en John de Mol, die mij alle ruimte geven, heb ik daarom onder andere de opnames van Wie van de 3 die gepland stonden moeten uitstellen. Naast het feit dat mijn hoofd er nu natuurlijk niet naar staat kom ik op opnamedagen met zoveel mensen in aanraking, dat kan nu simpelweg even niet”, aldus Van Dijk.

Wanneer Wendy weer gaat beginnen met haar werk is nog niet bekend. Ook haar man Erland Galjaard doet een stapje terug. ,,Alle ogen zijn nu even gericht op het herstel van onze lieve schat. Dat is nu het allerbelangrijkste. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.” Lizzy wordt op dit moment behandelt in het LUMC in Leiden.

Tags

WENDY VAN DIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck