Wereld rouwt om het overlijden van Tina Turner

Wereld in rouw om dood Tina Turner
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Tina Turner is op 83-jarige leeftijd overleden. De zangeres overleed na een lang ziekbed in haar huis in Küsnacht in Zwitserland. De hele wereld rouwt om het overlijden van de Queen of Rock ’n Roll.

,,Met haar overlijden verliest de wereld een muzieklegende en een rolmodel”, aldus haar woordvoerder in een verklaring. Anna Mae Bullock, zoals de zangeres eigenlijk heet, werd in 1939 geboren in Brownsville in de staat Tennessee. Als kind zong ze in kerkkoortjes en werkte ze onder andere als katoenplukster. In de jaren 60 vormde ze met haar toenmalige echtgenoot het duo Ike & Tina Turner. Hun grootste hits waren River Deep – Mountain High en Proud Mary.

Huiselijk geweld

Tina leed aan ptss omdat haar echtgenoot haar regelmatig mishandelde. Dat werd erger naarmate hij meer cocaïne gebruikte. Tina belandde meerdere keren op de eerste hulp en het huiselijk geweld leidde zelfs tot een zelfmoordpoging in 1968. De zangeres vroeg in 1976 de scheiding aan en Ike overleed in 2007.

Gezondheidsproblemen

Tina kreeg in de afgelopen jaren te maken met verschillende gezondheidsproblemen. Op haar zeventigste, een paar dagen na haar huwelijk met de Duitser Erwin Bach, kreeg ze een beroerte. Niet lang daarna werd er darmkanker bij haar vastgesteld. Ook leed de zangeres aan nierfalen.

‘Ze was inspirerend’

Op sociale media verschijnen veel reacties op haar overlijden. Mick Jagger, een goede vriend van Tina, is zeer bedroefd. ,,Ik ben zo droef door het overlijden van mijn prachtige vriendin Tina Turner. Ze was een enorm getalenteerde artieste en zangeres”, schrijft Jagger op Instagram. ,,Ze was inspirerend, warm, grappig en gul. Ze heeft me zo veel geholpen toen ik jong was en ik zal haar nooit vergeten.”

‘Dankbaar’

Ook Bryan Adams reageert op het overlijden van zijn goede vriendin. ,,Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de tijd die we samen hebben doorgebracht op tournee, in de studio en als vrienden”, schrijft hij. ,,Bedankt dat je de inspiratie bent voor miljoenen mensen over de hele wereld door je waarheid te spreken en ons het geschenk van je stem te geven. It’s Only Love and that’s all.”

Tags

TINA TURNER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck