Werkkoningin Máxima op haar allerleukst…

Door: DitjesDatjes
26-01-2018

Deze week was het niet de modekoningin Máxima, maar de werkkoningin die voor de tweede achtereenvolgende jaar actief was tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Niet als toehoorder, zoals vorig jaar, maar als een actief deelnemer. Als speciale adviseur van de secretaris generaal van de Verenigde Naties mocht ze een van de openingsspeeches houden over ‘de rol van digitale technologie bij het vergroten van de toegang tot financiële diensten’.

Vanzelfsprekend waren er voor Máxima volop ontmoetingen met wereldleiders voorbereid, zoals met Narendra Modi, de president van India, en de premier van Pakistan, Nawaz Sharif.

Máxima was niet de enige aanwezige van de royals. De Belgische Mathilde kopieert Máxima een beetje en ze was er, Abdullah II and Rania uit Jordanië, kroonprins Haakon en Mette-Marit van Noorwegen.

En wat doet Maxima dan nog meer op zo’s Davos-dag? Ze was gisteren aanwezig bij het ‘Financial Inclusion Breakfast: Expanding beyond Access’ en bij de ‘Financial and Monetary Systems Stewardship Board Meeting’. In haar kielzog: premier Rutte, ministers Halbe Zijlstra, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra, Bruno Bruins en ceo’s als Frans van Houten (Philips), Feike Sybesma (DSM) en Paul Polman van Unilever.

 

Meer DenD