Werknemers Wendy al maanden zonder loon?

Wendy van Dijk
Door: Lies Jansen
30-07-2020

Het lijkt Wendy van Dijk als ondernemer de laatste tijd niet helemaal voor de wind te gaan. Eerder deze maand bekende Wendy aan Shownieuws dat haar fitnessbedrijf Disq failliet is verklaard. Nu vertelt een medewerker van Wendy aan weekblad Story al maanden niet te zijn betaald. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Klappen voelbaar voor personeel

Alle tegenslagen omtrent de onderneming zouden voor ‘oorlog’ hebben gezorgd tussen Wendy en haar voormalige zakenpartner Robbert Boekema. Nu beginnen de financiële klappen ook voelbaar te worden voor het personeel. Deze blijken al maanden zonder geld te zitten. 

‘In mei en juni niet betaald gekregen voor werkzaamheden’

Wendy beloofde met een doorstart van het bedrijf DISQ Mobile Gym ook haar personeel mee te nemen. Toch maken de personeelsleden bekend aan Story niks meer met haar te maken willen hebben. ,,Het is nu juli en ik ben in april voor het laatst betaald. In mei en juni heb ik niet betaald gekregen voor de werkzaamheden die ik heb verricht. Datzelfde geldt voor alle andere collega’s’”, meldt de bron aan Story.

Van kastje naar muur gestuurd

Ook zou de bron zich hebben gewend tot Wendy en manager Mike. In plaats van opheldering werd deze alleen van het kastje naar de muur gestuurd. 

Robbert weigert te tekenen

Hoewel eerst het verhaal ging dat Robbert het personeel in de maand april uit eigen zak zou hebben betaald, werd dit ontkracht door een woordvoerder van Wendy. Deze woordvoerder maakte duidelijk dat het geld gewoon op de bank zou staan. Robbert weigerde als medebestuurder te tekenen voor betalingen. 

Meer DenD