Wes en Jo samen in afvalprogramma

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De ‘echte’ Wes en Yo zijn al weken niet meer in de media verschenen. Sinds ze hun huwelijksproblemen openbaar hebben gemaakt, schuwen ze alle camera’s en zelfs sociale media. Een andere Wes en Jo zijn vanavond wél op televisie te zien. Het zijn Wesley en Johanna die meedoen aan het programma Obese.

Houdgreep

Wesley weegt volgens Angela Groothuizen, de presentatrice van het programma, 177 kilo en Johanna 160 kilo. ,,Zij hebben echt morbide obesitas”, zegt ze tegen De Telegraaf. ,,Het zijn de schattigste mensen van de wereld, maar je kunt elkaar als echtpaar ook naar beneden trekken. Deze twee hielden elkaar in houdgreep met slecht eten en magnetronmaaltijden.”

Het stel is het blijkbaar zelf ook zat, want vanavond kan iedereen hun strijd tegen de kilo’s zien. Ze gaan op een dieet dat bestaat uit dagelijks anderhalve kilo groente, en ze gaan twee keer per dag intensief sporten. ,,Ze hebben zo hard gewerkt. Het was een zwaar traject: ze doen dit allemaal naast hun werk. Ze zijn blij dat het is afgelopen, maar het grote avontuur begint natuurlijk nu hè.”

Sociale Media

Zoals de de ‘echte’ Wes en Yo weten, kan sociale media leuk zijn, maar ook verschrikkelijk. Het Obese koppel wordt dan ook goed voorbereid. Hen wordt geadviseerd niet op Twitter te gaan en ook krijgen ze een training om met eventuele kritiek om te gaan. ,,Dat is echt nodig ja. Er wordt gewoon veel aan fatshaming gedaan”

Tags

ANGELA GROOTHUIZENOBESEOBESITASTE DIKWESLEYYOLANTHE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck