Wesly Bronkhorst maakt samen met juf en meester lied voor kinderen

Door: DitjesenDatjes
27-03-2020

Meester Vince van de Beek en juf Claudia de Jong van de Brede School Noorderbreedte in Diemen wilden hun kinderen een hart onder de riem steken. Dat doen ze met een lied, en wie kan dat nou beter zingen dan volkszanger Wesly Bronkhorst, die toevallig de vriend is van juf Claudia?

‘Samen één zijn’

,,Het idee was om de kinderen van de school te laten zien dat ondanks dat zij nu thuis zitten en er onderwijs op afstand wordt gegeven zij toch samen één zijn”, zegt meester Vince tegen Weespernieuws. Wesly heeft vervolgens het gedicht ‘We zitten nu thuis’ gemaakt, en omdat meester Vince ook behoorlijk muzikaal is, hij speelt namelijk gitaar, besloten ze er een lied van te maken.

Oproep aan kinderen

Alle leerlingen van de school Noorderbreedte hebben het lied aangeboden gekregen en ook andere leerlingen die op scholen zitten die onder dezelfde scholengemeenschap vallen zullen het lied krijgen. De kans is groot dat straks iedereen ‘We zitten nu thuis’ kan beluisteren via Youtube, maar het nummer is nog niet helemaal af. Het drietal wil namelijk het liefst een leuke clip bij het nummer en daarom hebben ze de hulp van alle kinderen van de school ingeroepen. ,,Het filmpje is doorgestuurd aan de leerlingen met erbij de oproep om een filmpje te maken waarbij het refrein wordt meegezongen terwijl de leerkrachten de coupletten voor hun rekening nemen. Deze worden dan verwerkt in een videoclip waarbij alle kinderen en leerkrachten voorbij zullen komen”, zegt Claudia tegen Weespernieuws. ,,Op deze manier staan de kinderen toch met elkaar in verbinding en zijn ze ondanks de afstand nu toch samen bezig”

 

 

Meer DenD