Wie betaalt er eigenlijk het vaakst bij First Dates?

First Dates
Door: Jos La Grande
19-10-2020

Hoe progressief en geëmancipeerd gaat het eraan toe tijdens het betalen van de rekening bij het populaire televisieprogramma First Dates?

In tien willekeurige afleveringen, waar we hebben geturfd of de man of de vrouw betaald heeft, ging het er nogal traditioneel aan toe tussen de heterostellen.

De cijfers op een rij: van de 35 stellen die in deze afleveringen in het First Dates restaurant aten werd maar liefst 29 keer de portemonnee getrokken door de man toen het beroemde kistje op tafel kwam. In vier gevallen werd er gesplitst en in slechts twee keer betaalde de vrouw.

Rekening spitten?

De dates lijken dus nogal traditioneel ingesteld. Eerlijkheidshalve moet wel worden gemeld dat een aantal keren de vrouw aanbiedt om mee te betalen, maar dat de man aandrong om het gehele bedrag te betalen. Daarna was het verzet ook snel gebroken.

In een date wilde man niet te traditioneel overkomen en liet het kistje juist in het midden van de tafel staan. De vrouw in kwestie wist niet wat ze met de situatie aan moest en werd de rekening gesplitst. Haar commentaar: ,,Heel respectvol, maar hij leidde niet…”

Man trekt de betaalkaart

Uit een onderzoek van Love Geist van twee jaar geleden heeft 30% er geen moeite mee om de rekening te betalen. Het merendeel van de vrouwen waardeert het als de man de portemonnee trekt.

Goochelaar Stefan met Janneke bij First Dates.

Meer DenD