Wie moet Frank de Boer opvolgen?

Frank de Boer
Door: Jos La Grande
28-06-2021

Na de bergen kritiek die Frank de Boer over zich kreeg uitgestort na de miserabele prestaties van het Nederlands elftal, is meteen ook de vraag: wie volgt hem op als de bondscoach de eer aan zichzelf houdt?

Want op 7 september aanstaande staat er alweer een kwalificatiewedstrijd op het programma tegen Turkije. De eerste wedstrijd in maart van dit jaar verloor Nederland ook al met 2-4 van de Turken. Ook die uitslag was allesbehalve bemoedigend voor het verloop van de kwalificatie.

LEES OOK: Bondscoach Frank de Boer op de schopstoel

Als Nederland zich voor het WK in Qatar wil kwalificeren en De Boer haakt de komende dagen af dan zal er snel een keuze moeten worden gemaakt. Een van de kandidaten die wordt genoemd als opvolger is Henk ten Cate, maar er zijn natuurlijk ook anderen die zich kwalificeren.

Probleem is overigens wel dat de meesten al onder contract staan en bovendien al begonnen zijn met de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen.

Maak hier zelf een keuze:

Geef aan welke bondscoach volgens jou op de stoel van Frank de Boer moet gaan zitten.

Kies de nieuwe bondscoach van Oranje?

    Na het echec tegen de Tjechen denkt bondscoach Frank de Boer na over zijn toekomst. Wie komt in aanmerking voor zijn opvolging?

Meer DenD