Wietze de Jager woest over opzet Expeditie Robinson: ‘Ik had ruzie met de productie’

Wietze de Jager maakt ruzie bij Robinson
Door: Charlotte Wijnen
18-11-2021

Wietze de Jager besloot in de aflevering van afgelopen zondag te stoppen met Expeditie Robinson. Achteraf vertelt hij dat heimwee niet de enige reden was. De deelnemer was ook niet te spreken over de opzet van dit seizoen en ging tekeer tegen de productie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kijkers reageerden gefrustreerd op zijn vrijwillige vertrek in het programma. Of hij dat niet even eerder had kunnen bedenken, want dan had de weggestemde Loek Peters misschien wél kunnen blijven, zo vonden kijkers. Maar bij Wietze zelf was ook veel frustratie, vertelt hij nu.

Alleen maar teleurstellingen

,,Dit seizoen was zo gek, ik raakte er enorm gefrustreerd van”, aldus Wietze in gesprek met Nu.nl. Alleen de heimwee was nog wel te doen, legt hij uit. ,,Maar ik kreeg deze Expeditie teleurstelling op teleurstelling te verwerken. Klap op klap. Klap één was dat het Kroatië was, waar het koud was. Klap twee was dat er geen eten te vinden was.”

In het programma zien we de deelnemers keer op keer terug in het water gaan om vis te vangen, iets wat volgens Wietze bijna nooit lukte. ,,Hoe vaak Loek en ik ook het water in gingen, we vingen geen vis. En omdat het koud was werden je kleren nooit droog, dus je ging met een nat setje in je slaapzak liggen”, klaagt hij. ,,Het was echt heel zwaar. Ik ben dertien kilo kwijtgeraakt.”

‘Ik ging tekeer tegen de productie’

Maar de avond voor de laatste Eilandraad was voor hem de druppel om ermee te stoppen. ,,Die avond ging ik tekeer tegen de productie, omdat ze ons ophaalden terwijl wij net het eten klaar hadden. Woedend was ik, terwijl die mensen ook maar hun werk deden”, legt Wietze uit. ,,Ik ken mezelf zo niet, zo wil ik niet zijn. Dus het is goed dat ik het heb stopgezet, ik ben blij dat ik het bewustzijn had: ik moet hier nu weg.”

Meer DenD