Wij zijn het rottende hart van Europa…

Nederland rottend hart van Europa
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Nederland is een van de misdadigste landen ter wereld. Ons land is het ‘rottende hart van Europa’. Nederland is het hart van de witwasserij… ,,Jullie zijn geldpiraten geworden en zodoende wordt jullie land een eiland van zeerovers die hun geld verstoppen.”

Het zijn mokerslagen die de Italiaanse schrijver Roberto Saviano uitdeelt. Notabene een journalist uit het land waar de maffia sinds mensenheugenis welig tiert, houdt het land van de kaaskoppen een spiegel voor.

Narcostaat

De drugsmaffia maakt de dienst uit in ons land, stelt Saviano vast in een ingezonden artikel in het NRC. Dat er bovendien gemoord wordt, zoals de dodelijke aanslagen op advocaat Derk Wiersum en zeer recent de gruwelijke moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries, is een symptoom dat Nederland is afgegleden naar een narcostaat.

Saviano verklaart de moord op De Vries uit het feit dat de opdrachtgever laat zien wie hier de baas is. Ons land heeft een fiscaal klimaat gecreëerd waar vennootschappen zich huisvesten en privileges daarvoor in ruil terugkrijgen. Daardoor is een systeem ontstaan (‘een snel rechtsapparaat’) in dienst van financiële kwesties en zonder bureaucratie.

,,Jullie laten al het mogelijke geld binnenkomen en wit van zwart geld onderscheiden is onmogelijk”, schrijft de journalist in de NRC van gisteren.

Boodschap is keihard

In zijn stuk noemt Saviano ook de crimineel Taghi, die volgens hem gebruik maakt van Marokko voor de doorvoer van drugs en Nederland om de opbrengsten te legaliseren, dus wit te wassen. 

De boodschap zal bij Justitie en ook in Den Haag hard aankomen. De hand in eigen boezem steken, niet wegkijken: het hele Nederlandse systeem is schuldig, is de spijkerharde conclusie van de Italiaan. Volgens Saviano is de Nederlandse regering medeschuldig als die zich niet verantwoordelijk voelt voor de ontstane samenleving waar de mocromaffia regeert.

Minister Grapperhaus (Justitie) heeft een onderzoek aangekondigd naar de beveiliging van De Vries. Drie weken na de aanslag zijn politieke partijen muisstil over nieuwe acties tegen de georganiseerde misdaad.

Saviano over de moord op Peter R. de Vries: ,,Het pistool is hem op de slaap gezet door heel het Nederlandse systeem, een systeem dat door De Vries werd bestreden.”

Tags

DERK WIERSUMNRCPETER R. DE VRIES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck