Wie wil Emile’s kinderboek lezen?

Door: DitjesDatjes
03-03-2018

Ik heb al jaren een manuscript in mijn computer waar ik niks mee doe. Het betreft een kinderboek dat ik een jaar of zeventien geleden schreef voor mijn jongste dochter Jessica die nu ritmeester in het leger is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dezer dagen ben ik er nog eens grondig doorheen gegaan, omdat de vier hoofdrolspelers van 12 jaar allemaal wel een mobieltje moesten hebben. Het is ook bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of elf, maar ik denk dat volwassenen het ook goed kunnen lezen.  Ik heb enige ervaring met kinderboeken want in 2012 verscheen ‘Het Geheim van de Tierelantijn’. Dat boek schreef ik voor mijn oudste dochter Bernadette.

Het manuscript van mijn tweede kinderboek draagt de titel: ‘Ridders van het Dooddoolhof’. De hoofdrolspelers zijn twee meisjes en twee jongens, dikke vrienden, die na de zomervakantie naar de brugklas gaan.  Ze raken bij toeval verzeild in een enorme bibliotheek onder het plaatselijke kasteel. Kasteel Ophemert staat een beetje model.  De kasteelheer blijkt levensgevaarlijk. De kinderen krijgen van hem de opdracht uit de bibliotheek te ontsnappen, maar de bibliotheek blijkt een verschrikkelijk moeilijk doolhof te zijn met allemaal gevaren.

In het voorwoord schrijf ik:  ‘Dadelijk begint een huiveringwekkend avontuur in een doolhof onder het kasteel. Als je over stalen zenuwen beschikt, moet je doorlezen. Houd je niet van eng, pak dan een ‘watjeboek’ en we blijven even goede vrienden’. Wat moet je met een flink manuscript met 50.000 woorden en nog zonder illustraties? Er zal misschien best een uitgever zijn die het wil uitgeven, want voor al mijn vijftien boeken heb ik een uitgever gevonden.

Maar wat dan? Kinderboeken worden slecht verkocht of je moet Carry Slee heten of Paul van Loon. Ik ga er namelijk niet van uit, dat dit boek verwelkomd wordt als de nieuwe JK Rowling (Harry Potter). De kinderboekenrecensenten die nog bestaan willen meestal kinderliteratuur ook al kunnen de lezertjes nauwelijks lezen. Dit boek gaat zijdelings over literatuur maar het is vooral rete-spannend.

Nog nooit heeft iemand het manuscript gelezen. Als u dat wel wil doen en commentaar wil leveren, dan kunt u mailen naar [email protected]

Dan stuur ik het manuscript aan tien belangstellenden op. In de hoop dat zij een eerlijke mening geven. Als iemand met uitstekende tekenkwaliteiten in staat is het doolhof ook nog uit te tekenen, houd ik mij warm aanbevolen.

Wie wil?


Tip van de Week

 

Oude boeken kunnen muf ruiken. Stop de boeken in een plastic zak, samen met een geurbuiltje dat eigenlijk bestemd is voor de kledingkast. Plastic zak goed dichtvouwen en een tijdje laten liggen. Bij dikke boeken kunt u een paar velletjes keukenpapier met een geurtje bespuiten. Even drogen en de velletjes tussen de bladzijden van het boek verdelen.

Boeken moet u niet afstoffen. U vernielt de pagina’s. Gewoon een paar keer open en dicht klappen. Doe dat bij voorkeur buiten, tenzij het binnen toch al een puinzooi bij u is.

 

Meer tips: huishoudbode.nl

Meer DenD