Wilders en Kamervoorzitter krijgen ervan langs

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Geert Wilders en Kamervoorzitter Vera Bergkamp krijgen het tijdens het debat flink te verduren…

Het gaat er hard aan toe in het debat over de regeringsverklaring. Met name PVV-leider Geert Wilders en voorzitter Vera Bergkamp moeten het ontgelden. Om te beginnen is er de Tweet van Geert Wilders die aan het einde van vorig jaar naar buiten kwam: ‘Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft, want het liefst zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen.’

Niet beantwoord

Veel Kamerleden vielen over de Tweet. Geert Wilders verdedigde zijn statement door te zeggen dat hij met ‘ze’, VVD’ers bedoelde. Yeşilgöz, de betreffende minister, had hem destijds gebeld maar dat werd door Wilders niet beantwoord. Wilders verklaarde dat door te zeggen dat zij toen nog staatssecretaris voor Klimaat was. Pieter Heerma, fractievoorzitter van het CDA noemde dat een smoesje, omdat Wilders zou voelen dat zijn verhaal kant noch wal raakt.

,,We hebben het toegestaan”

Groenlinksleider Jesse Klaver constateert dat de kamer de afgelopen jaren te soft is tegen uitspraken zoals Wilders die doet. ,,We hebben het toegestaan dat het in deze zaal gezegd werd. Het past nergens. Niet in de samenleving, en zeker niet in het parlement.” Hij spreekt de voorzitter daarop uitdrukkelijk aan. Hij zegt dat daardoor wordt bijgedragen aan de populariteit van complottheorieën. Ook zouden bedreigingen aan het adres van journalisten en politici erdoor stijgen.

Tags

DEBATGEERT WILDERSJESSE KLAVERPIETER HEERMAPVVVERA BERGKAMP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck