Willeke Alberti afwezig bij huwelijk kleinzoon: ‘Ik ben nog veel te verdrietig’

Willeke te verdrietig voor huwelijksfeest
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Willeke Alberti zal niet aanwezig zijn bij het huwelijk van haar kleinzoon Davey. Het huwelijk van de zoon van Daniëlle van ’t Schip stond al enige tijd gepland en Daniëlle stond erop dat het doorging. Maar Willeke is te verdrietig om aanwezig te zijn. ,,Het is heel zwaar.”

Willeke Alberti moest in oktober afscheid nemen van haar dochter Daniëlle van ’t Schip, die nog maar 55 jaar was. In april 2022 kreeg Daniëlle te horen dat ze uitgezaaide endeldarmkanker had, maar ondanks de diagnose bleef ze positief in het leven staan. Het was haar grootste wens om bij de bruiloft van haar zoon Davey te kunnen zijn, die op 18 december in het huwelijksbootje stapt.

Willeke niet bij huwelijk

Daniëlle leefde naar die dag toe, vertelt haar moeder Willeke in gesprek met weekblad Privé. ,,Het heeft helaas niet zo mogen zijn. De datum stond inderdaad al gepland en Daniëlle stond erop dat de feestelijkheden gewoon door zouden gaan.”

Veel te verdrietig

De bruiloft vindt plaats in Australië, waar Davey met zijn grote liefde Casey woont. Willeke zal niet aanwezig zijn. ,,Ik kan dat helaas nog niet aan”, aldus Willeke. ,,Daar ben ik nog veel te verdrietig voor. Ik zou daar in Melbourne, in de woon- en werkplaats van Davey en Casey, alleen maar moeten huilen. Een traan mag, en hoort bij een huwelijk, maar ik zou het geen moment drooghouden.”

‘Dat is wat Daniëlle wilde’

Het huwelijk van Davey en Casey moet een feest zijn, vindt Willeke. ,,Dat is wat Daniëlle wilde. Daarom is besloten dat ik hier blijf en dat we op een later moment het in Nederland nog eens dunnetjes over doen”, legt ze uit. Ook Joop, Willeke’s ex-man en de vader van Daniëlle, reist niet af naar Australië. ,,Ook voor hem is het verdriet om het heengaan van onze dochter, veel te groot.”

Wijs mens

Willeke heeft ontzettend veel geleerd van haar dochter. ,,O, het was zo’n wijs mens. Ik lees nu in een van haar boeken. Dan staat daar bijvoorbeeld de zin: Met liefde en respect kom je verder dan iedereen maar te verraden. Of: Van eerlijk zijn krijg je nooit spijt”, vertelt Willeke. ,,Tja, we moeten het nu doen zonder onze mooie Daniëlle. Maar ik weet zeker… ze is bij alles wat wij doen aanwezig. Kijk eens naar haar man John, die heeft het hart weer teruggebracht bij Ajax. Het was Daniëlle die hem gezegd heeft dat te moeten doen.”

Tags

WILLEKE ALBERTI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck