Willeke Alberti: ‘Het was een rampjaar’

Willeke's rampjaar
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Willeke Alberti heeft een zwaar jaar gehad. Bij haar dochter Daniëlle werd kanker geconstateerd, haar zoon Johnny werd door zijn ex-vriendin Shima Kaes beschuldigd van mishandeling en haar andere zoon Kaj emigreerde met zijn vrouw en hun kinderen naar Frankrijk.

De ziekte van dochter Daniëlle heeft er diep ingehakt bij Willeke. Daniëlle kreeg afgelopen voorjaar te horen dat ze twee kwaadaardige tumoren heeft en wanneer dat niet behandeld zou worden, zou ze nog maar zes maanden te leven hebben.

Familiemens

Dat Daniëlle ondanks dat zo sterk blijft, vindt Willeke bijzonder. ,,Voor mij als moeder blijft het ontzettend moeilijk. Er kan me niks ergers overkomen dan dat het niet goed gaat met mijn kinderen. Ze zijn mijn alles”, vertelt Willeke in gesprek met Nouveau.

Willeke is een echt familiemens; dat haar zoon Kaj met zijn gezin naar Frankrijk emigreerde, vond ze dan ook zwaar. Maar gelukkig heeft het ook voordelen dat haar zoon op zo’n mooie plek woont. ,,Af en toe ga ik daar een weekje heen om bij te komen. Dat had ik dit jaar echt wel nodig, want natuurlijk heb ik het moeilijk gehad met wat er allemaal beweerd is over Johnny.”

Rampjaar

2022 noemt Willeke dan ook een ‘rampjaar’. ,,Het was wat veel allemaal. Door mijn vak heb ik het overleefd. Het is goed om te blijven optreden. Dat leidt af”, aldus Willeke. Hoewel ze afgelopen zomer afscheid nam van het grote publiek, treedt ze nog wel een paar keer per week op in bijvoorbeeld verzorgingshuizen. ,,Dat blijf ik ook zeker doen.”

Willeke wil dan ook positief naar het nieuwe jaar kijken. Gelukkig is de zaak van Johnny geseponeerd en met Daniëlle lijkt het iets beter te gaan. ,,Er is weer licht aan de tunnel”, zegt Willeke hoopvol.

Tags

WILLEKE ALBERTI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie