Willeke Alberti neemt het op voor Tino Martin: ‘Verdrietig hoe hij kapot wordt gemaakt’

Willeke Alberti neemt het op voor Tino Martin
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Willeke Alberti schiet Tino Martin te hulp. De 78-jarige zangeres komt op voor Martin, die zijn drankprobleem onthulde. ,,Verdrietig hoe hij kapot wordt gemaakt”, vertelt ze aan weekblad Weekend.

Alberti vindt het verschrikkelijk hoe artiesten als André Hazes en Tino Martin kapot worden gemaakt. ,,Ik ben daar op een gegeven moment hulp voor gaan vragen, want ik word er heel verdrietig van als ik zie hoe ze afgeslacht worden. Help die mensen, we maken allemaal fouten.”

Drankgebruik

Tino bracht een documentaire uit waarin hij zijn drankgebruik opbiecht. Dit leidde tot veel ophef en kritiek. Dit vindt Willeke onnodig. ,,Wie drinkt er niet? Nou ja, ik drink niet. Mijn lichaam houdt er niet van, verder moet iedereen het zelf weten. Drank is niet alleen een gevaar voor artiesten, dat geldt voor alle jonge mensen die dingen doen die niet gezond zijn. Ik ben niet iemand die met het vingertje wijst.”

Kritisch

Willeke vindt ook dat mensen op sociale media niet zo kritisch moeten zijn op artiesten. ,,Ik vind dat ze moeten kijken naar wat ze zélf allemaal fout doen. Het publiek is tenslotte zelf ook dronken als ze naar huis gaan.”

‘Tino Martini’

Tino Martin sprak afgelopen week voor het eerst openlijk over zijn drankprobleem. Dit deed hij in de trailer van zijn nieuwe documentaire, die momenteel te zien is op Videoland. ,,Deze ezel heeft zich niet één keer gestoten, maar twaalf keer. En dat mag eigenlijk helemaal niet gebeuren”, biecht de zanger op. Dat Tino een drankprobleem heeft gaat al langer rond. Vorig jaar lekten er een aantal video’s uit. De zanger stond dronken op het podium, en dit leverde hem een bijzondere bijnaam op. ,,In het theater waar ik werkte en waar hij kwam, vroeg hij om extra drank in de kleedkamer”, vertelt een bron aan Juicechannel. ,,Wij noemden hem gekscherend Tino Martini.”

LEES OOK: Theater geeft Tino bijnaam: ‘Tino Martini!’

Theater geeft Tino bijnaam: ‘Tino Martini!’

Tags

TINO MARTINWILLEKE ALBERTI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck