Willeke: ‘Er is geen plek voor een man’

Het liefdesgeluk lachte Willeke Alberti niet altijd toe. De vrouw is drie keer getrouwd, maar ook weer drie keer gescheiden. De 73-jarige heeft besloten dat ze geen nieuwe man weer wil, en gelukkig is als vrijgezel.

‘Geen plaats voor een man’

Ondanks dat ze 73 jaar oud is, denkt ze nog niet aan pensioen. Ze staat voor haar stichting regelmatig te zingen in verzorgingshuizen en is nog erg actief. ,,Het klinkt allemaal pathetisch misschien, maar ik sta nu eindelijk in bloei”, zegt de zangeres tegen AD Magazine. ,,Ook dankzij de kinderen die allemaal een fantastische partner hebben, het heel goed doen in het leven en mij prachtige kleinkinderen hebben gegeven.” Door al dat gezinsgeluk verlangt Willeke minder naar een man, en dat is maar goed ook. Ze weet namelijk dat als ze verliefd wordt haar leven flink zou veranderen. ,,Ik ken mezelf ook beter en weet: zolang ik dit werk doe is er geen plaats voor een man. Als er wel een man zou komen, stopte ik onmiddellijk weer met optreden om er helemaal voor hem te kunnen zijn.”

Mannen blijven vrienden

De drie mannen waarmee ze ooit getrouwd was, Joop Oonk, John de Mol en Sören Lerby, hebben nog steeds een bijzondere plek in haar leven. ,,Het zijn mijn vriendjes en we hebben een ongelooflijk mooie band met z’n allen. Dat ontroert mij: hoe je het óók zou kunnen doen.”