Willem-Alexander, Amalia en Máxima dansen erop los in Oranjestad

Dansende koning Willem-Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia hebben dinsdagavond op Aruba flink de heupen losgegooid. Tijdens een carnavalsoptocht op het Bon Bini Festival in Oranjestad dansten het koningspaar en de prinses vrolijk mee door de straten, zoals omstanders en Nederlanders waarschijnlijk nog nooit eerder gezien hebben.

Samen met een carnavalsgroep en een brass band danste het koninklijk gezelschap Fort Zoutman uit, waar eerder een show over de geschiedenis van Aruba werd opgevoerd. Onder begeleiding van luide muziek, danseressen en veel omstanders dansten de Oranjes richting de persbus die hen weer naar hun hotel bracht.

Koningin Máxima, van wie bekend is dat ze een behoorlijk danstalent heeft, ging voorop en liet zich helemaal gaan. Ze danste alleen, maar ook hand in hand met de professionele danseressen. Ook Willem-Alexander ging los. Hij werd gevolgd door zijn oudste dochter die, weliswaar iets ingetogener, ook vrolijk mee danste.

Bon Bini Festival wordt wekelijks georganiseerd en is bedoeld om bezoekers kennis te laten maken met de cultuur en geschiedenis van Aruba door middel van muziek, dans, kunst en lokale gerechten. Op Fort Zoutman, een voormalig Nederlands fort, werden foto’s van prinses Amalia afgebeeld. Het festival was de laatste activiteit op Aruba voor de Oranjes. Woensdag vertrekken ze naar hun derde bestemming van de kennismakingsreis van prinses Amalia: Curaçao.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck