Willem-Alexander bezoekt militairen in Oirschot

Door: DitjesDatjes
10-06-2021

Willem-Alexander heeft een werkbezoek gebracht aan de 13 Lichte Brigade in Oirschot. De koning ging naar de Generaal Majoor Ruyter van Steveninckkazerne en sprak daar met verschillende militairen over technologische ontwikkelingen bij de landmacht.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdens het bezoek informeerde de 13 Lichte Brigade Willem-Alexander over de inzet van technologie bij complexe situaties, zoals in bossen en steden. Zo kreeg de koning een fictief scenario te zien, over hoe de brigade met onder meer verkenningsdrones en andere innovatieve systemen extra informatie kan verzamelen.

Ook voerde de 13 Lichte Brigade een demonstratie uit op de appelplaats, met op afstand bestuurbare systemen die de grondtroepen kunnen ondersteunen. Door de extra informatie van die systemen kan de landmacht militaire operaties nog effectiever uitvoeren.

De eenheid wordt ingezet bij bijvoorbeeld gevechts- of vredesoperaties en bij rampen en calamiteiten wereldwijd. Sinds 2018 is de 13 Licht Brigade de “militaire innovatieproeftuin” van de landmacht voor toekomstig optreden.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD