Willem-Alexander: dieet en sportschool?

Willem Alexander te dik|Dieet sportschool Willem-Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Ditjes en Datjes

De vlucht met het regeringsvliegtuig van gisteren met aan boord koning Willem-Alexander en Máxima had twee redenen: de koninklijke ontvangst van de Olympische sporters en de beëdiging van drie nieuwe kabinetsleden.

Vooral het laatste was na het uiteenvallen van dit kabinet-Rutte nogal urgent. Na al enkele weken in zwembroek te hebben doorgebracht in Griekenland perste de vorst zich weer in zijn jacquet. Het kan niet anders dat het pinguïnpak de Koning gisteren wat krap heeft gezeten.

De mannelijke (demissionaire) bewindslieden in spe moesten snel naar het verhuurbedrijf. Tom de Bruijn (Buitenlandse handel), Steven van Weyenberg (Infrastructuur) en Dennis Wiersma (Sociale Zaken) stonden in het gareel voor de vorst voor een van de belangrijkste momenten in hun leven. Ze werden koninklijk goedgekeurd, al is het misschien maar voor twee maanden als er vervolgens een nieuw kabinet aantreedt.

Ongetwijfeld zal koningin Máxima ook het gewicht en levensstijl van haar man in de gaten houden. ,,Wanneer ga je er iets aan doen?”, wordt in menig huishouden geklaagd als er weer eens ruimere kleding moet worden aangeschaft. Als je van lekker eten houdt en je doet tijdens een vakantie weinig dan vliegen de kilo’s er snel aan.

In het geval van de Koning lekten er ook vakantiefoto’s van het koninklijk gezin die overigens op dringend verzoek op twitter inmiddels zijn verwijderd, maar circuleren op het internet bij Spaanse media.

Van koning Willem-Alexander is bekend dat hij zeer sportief is aangelegd. Hij reed zelfs in 1986 een Elfstedentocht, maar dat is inderdaad lang geleden. Ongetwijfeld beschikt Paleis Huis ten Bosch over een eigen gym, waar ongestoord gesport kan worden. Het lijkt er op dat de sleutel van deze koninklijke sportschool zoek is geraakt.

Het koninklijk paar wordt overigens regelmatig gesignaleerd op een golfbaan in de buurt van Wassenaar, waar ze oefenen met clubs en golfballen.

Tags

DIEETGRIEKENLANDMAXIMASPORTSCHOOLWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck