Willem-Alexander duikt ambulance in tijdens werkbezoek

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koning Willem-Alexander is woensdag de ambulance ingedoken tijdens zijn werkbezoek aan Zeist. De koning en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kregen van medewerkers van de Regionale Ambulancezorg Voorziening Utrecht (RAVU) een toelichting op de acute zorg die ambulancemedewerkers kunnen bieden wanneer nodig.

De koning en minister kregen vanuit de ambulance meer te horen over het werk van de ambulancemedewerkers. De acute zorg en de ambulancezorg hebben zich erg ontwikkeld de laatste jaren, stelt de RVD. “Ambulancezorg is tegenwoordig veel meer dan alleen het vervoer van patiënten. Ook in de ambulance zelf en door de ambulance-medewerkers kan al heel veel acute zorg geleverd worden.”

Het bezoek van de koning en minister staat in het teken van het toekomstbestendig maken van de zorg. Verder bestaat de planning uit onder meer een bezoek aan het Zorg Coördinatie Centrum (ZCC) Midden-Nederland in Zeist, “een vergevorderde pilot” met één centraal loket voor alle acute zorgvragen uit de regio, aldus de RVD. Ook wordt tijdens het bezoek aandacht besteed aan het monitoren en behandelen van patiënten thuis.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck