Willem-Alexander en Máxima op geheime trip naar Sicilië

Geheime trip koningspaar
Door: Charlotte Wijnen
13-05-2022

Willem-Alexander en Máxima genoten met volle teugen van de drukte op Koningsdag, maar pakten direct daarna het vliegtuig. Het koningspaar ging er even tussenuit om te genieten van een romantisch tripje naar Sicilië.

Ieder jaar vertrekt het koninklijk gezin na Koningsdag naar Griekenland om te genieten van een welverdiende vakantie. Een bron dichtbij het hof had op Koningsdag gezegd dat de koning diezelfde dag nog zou vertrekken. Maar dit jaar vloog het koningspaar niet naar Griekenland, maar naar Italië. Dat meldt weekblad Weekend.

Gespot in Sicilië

Het koningspaar werd in Sicilië gespot en het moment werd direct vastgelegd. Weekend heeft de foto’s in handen maar publiceert de foto’s niet vanwege de mediacode. Wel bevestigt het weekblad dat het inderdaad om Willem-Alexander en Máxima gaat.

De koning werd gespot op het Piazza Archimede, een stadsplein waar de grootste trekpleister te zien is: de fontein van de godin Diana. Het koningspaar wilde in alle privacy genieten van een romantisch tripje en kozen er dan ook voor om niet met het regeringsvliegtuig die kant op te vliegen.

Om te zorgen voor meer privacy kiest Willem-Alexander er steeds vaker voor om een privévliegtuig te huren. Het regeringsvliegtuig kan online gevolgd worden en wanneer het hof een privévliegtuig voor de koning huurt, blijft het geheim.

Waarom niet naar Griekenland?

Waarom het gezin dit jaar niet voor Griekenland koos is niet bekend. Een reden zou kunnen zijn dat dochters Amalia en Alexia niet mee konden. Alexia’s school in Wales had eigenlijk tot een week voor Koningsdag vakantie, maar kreeg extra verlof om Koningsdag in Nederland te kunnen vieren. De kans is groot dat ook Amalia haar eigen plan trok. De kroonprinses is nog altijd smoorverliefd op haar Duitse vriend Isebrand Kaldewei.

Meer DenD