Willem-Alexander feest in Emmen… maar geen safari!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koningsdag, het jaarlijkse familieuitstapje ter gelegenheid van de verjaardag van Willem-Alexander, brengt de Oranjes dit keer naar Drentse Emmen. De Koning viert zijn 57ste verjaardag en zal ook een bezoekje brengen aan het dierenpark. Maar voor een heuse safari ontbreekt de tijd…

Het is nog niet zo heel lang geleden dat Willem-Alexander en Máxima een bezoek brachten aan Afrika. Op Koningsdag hadden ze de kans om herinneringen op te halen aan die reis, want het koninklijk gezelschap passeert dierenpark Wildlands Adventure Zoo. Op de website van het park staat wervelend: ‘Ontdek per boot of te voet de jungle en maak kennis met de olifantenfamilie. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne.’ Maar de Koning komt op deze feestelijke dag niet oog in oog te staan met een neushoorn, want het bezoek aan het fraaie dierenpark blijft beperkt tot het ‘entreegebied’.

‘Fietsmonarchie’

Gelukkig heeft Emmen veel méér te bieden dan het avontuurlijke dierenpark. ,,De Koning wandelt zowel door het oude als het nieuwe deel van het centrum”, liet burgemeester Eric van Oosterhout weten. Tijdens de wandeltocht ligt de focus op de ambities van Emmen, de lokale cultuur en Drenthe als fietsprovincie. Dat laatste zal de Oranjes zeker aanspreken; ons koningshuis wordt immers ook wel een ‘fietsmonarchie’ genoemd, omdat de Oranjes zich graag en regelmatig op de fiets verplaatsen. Dat deden Juliana en Bernhard al, later ook Beatrix en Claus en vandaag de dag Willem-Alexander en Máxima en hun dochters.

De wandeling

Op 27 april wordt er echter vooral gelopen. De wandeling door het centrum van de stad begint om elf uur, is één kilometer lang en duurt ongeveer twee uur. Na aankomst op het Noorderplein, loopt het koninklijke gezelschap via de Hoofdstraat naar het Marktplein, de Grote Kerken het Centrum Beeldende Kunst. Volgens de burgemeester biedt de route volop mogelijkheden om zowel Emmen als de regio aan de koninklijke familie te presenteren. De wandeling eindigt op het Raadhuisplein. Daar is een groot podium en wordt de dag feestelijk afgesloten. Als de familie is vertrokken, blijft Emmen nog even doorfeesten met artiesten als Kraantje Pappie, Tino Martin, Emma Heesters, La Fuente en Abba Tribute.

Op de kaart

Het is de hoogste tijd dat de koninklijke familie weer eens koningsdag in Drenthe gaat vieren, want de vorige keer was alweer in 2002. Toenmalig koningin Beatrix en haar gevolg bezochten toen Hoogeveen en Meppel. Voor Willem-Alexander is het de eerste keer dat hij in Drenthe zijn verjaardag viert. Voor Emmen een mooie gelegenheid om de stad en zijn dierenpark op de kaart te zetten. Twee jaar geleden kregen de ijsberen in Wildlands Adventure Zoo nog oranje houtsnippers in hun verblijf. Doordat de dieren daar doorheen rolden, kleurden ze op koningsdag oranje! Maar straks kleurt heel Emmen Oranje!

Tags

WILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck