Willem-Alexander in conflict met Constantijn?

Conflict tussen de Oranjes?
Door: Charlotte Wijnen
11-07-2022

Er wordt al langer gefluisterd dat het niet botert tussen Willem-Alexander en Constantijn. Maar dat prinses Amalia op Prinsjesdag niet bij haar oom en tante gaat zitten, maakt de scheiding tussen het koninklijk gezin en Constantijn en Laurentien opnieuw pijnlijk duidelijk.

Op Prinsjesdag zijn alle schijnwerpers weer even op Amalia gericht. De oude prinsessentronen zijn in de afgelopen tijd gerestaureerd en één ervan is bestemd voor Amalia. Maar ze gaat niet, zoals gebruikelijk toen Beatrix koningin was, met de andere leden van het Koninklijk Huis naast het podium zitten, meldt weekblad weekend.

Prinsjesdag

Na de dood van prins Claus zat koningin Beatrix alleen op het podium. Willem-Alexander, Máxima, Constantijn, Laurentien, Pieter en Margriet zaten in de zaal. Het zou dan ook logisch zijn dat Amalia bij haar oom en tante, Constantijn en Laurentien, gaat zitten. Dat Amalia een plekje op het podium krijgt maakt de scheiding tussen het koninklijk gezin en Constantijn en Laurentien pijnlijk duidelijk, zo schrijft het weekblad.

Stokje overdragen

Daarnaast zouden Constantijn en Laurentien meer werk willen doen voor het koningshuis, maar zouden Willem-Alexander en Máxima dat tegenhouden.

Nu kunnen ze nog rekenen op Beatrix, Margriet en Pieter, maar die zullen binnenkort het stokje moeten overdragen. Er wordt gefluisterd dat het koningspaar liever heeft dat hun drie dochters het overnemen dan dat Constantijn en Laurentien daarvoor aangewezen worden.

Meer DenD