Willem-Alexander in podcast: ‘Ik werd niet herkend als koning maar vanwege voetbal’

Willem-Alexander open in podcast
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In de vierde aflevering van de podcast Door de ogen van de Koning deelt koning Willem-Alexander een leuke anekdote. Hij vertelt dat hij in Kenia door een jongetje werd herkend. Niet omdat hij de koning van Nederland is, maar omdat hij een beker had uitgereikt aan Lionel Messi.

In gesprek met radio-dj Edwin Evers vertelt de koning over zijn voorkeur voor Ajax. Volgens Evers is voetbal een onderwerp waar mensen ‘voorzichtig’ over moeten zijn, maar de koning durft zich daar gewoon over uit te spreken en dat is dankzij Johan Cruijff.

Ajax en Johan Cruijff

Toen Willem-Alexander nog een klein jongetje was, beloofde Johan Cruijff naar hem te zwaaien voordat hij een doelpunt scoort. Daar is zijn liefde voor Cruijff en Ajax ontstaan. ,,Ik moet op alle vlakken neutraal zijn in het leven, behalve voetbal”, grapt Willem-Alexander in de podcast.

‘Dat is zo bijzonder’

Volgens de koning is voetbal een sport die de wereld met elkaar verbindt. Dat heeft hij zelf ondervonden toen hij in Kenia was, een paar maanden nadat hij Lionel Messi een beker mocht uitreiken. ,,Een klein jochie kwam toen naar me toe”, vertelt de koning in de podcast. ,,Die zei: ik ken jou. Ik vroeg waarvan. Ja, jij hebt een beker aan Messi uitgereikt.” Het jongetje had geen idee dat hij oog en oog stond met de koning van Nederland, maar wist dat moment met Messi wél. ,,Dat is zo bijzonder hoe grote invloed sportlui hebben op de rest van de wereld.”

Tags

WILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck