Willem-Alexander kiekt ‘Sarah’ Máxima

Máxima
Door: Piet Hein
16-05-2021

Koning Willem-Alexander heeft begin deze maand zijn vrouw Máxima op de kiek gezet. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van koningin Máxima heeft het Koninklijk Huis nieuwe foto’s van haar gepubliceerd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het zijn drie foto’s die de koning begin deze maand maakte in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Op twee foto’s draagt Máxima een witte coltrui en op de ander een bruine, geruite jas.

Feest

Máxima is maandag jarig. Eerder zei ze al dat ze door de coronapandemie geen uitgebreid feest kan geven. De koningin vierde haar verjaardag vorige week al met een tour door Nederland. Op verschillende plekken werden nieuwe muziekakkoorden gesloten zodat steeds meer basisscholieren structureel muziekonderwijs krijgen. Iets waar Máxima zich als erevoorzitter van de stichting Meer Muziek in de Klas al jaren voor inzet.

Tijdens een bezoek aan de Keukenhof in Lisse zei koningin Máxima zich “gelukkig” te prijzen “dat ze ouder mag worden en dat ze gezond is”. Dat is eigenlijk het belangrijkste voor haar vijftigste verjaardag, zei ze toen op de vraag of ze uitkeek naar haar verjaardag. Haar plannen zijn ook afhankelijk van het weer. Máxima vindt het nu eigenlijk geen tijd om uitgebreid feest te vieren. “We zullen wachten tot betere tijden. Je wilt het natuurlijk met zoveel mogelijk vrienden en familie vieren, maar dat kan natuurlijk niet”, zo zei ze toen.

Portretfoto Koningin Máxima 50ste verjaardag. Foto gemaakt door Z.M. de Koning.
Máxima
Portretfoto Koningin Máxima 50ste verjaardag. Foto gemaakt door Z.M. de Koning.

Meer DenD