Willem-Alexander praat met starters op Paleis Huis ten Bosch

Door: DitjesDatjes
17-02-2021

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend gesproken met jongeren die net aan het werk zijn gegaan. Met hen sprak hij over hoe het is om te beginnen op de arbeidsmarkt tijdens een pandemie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De koning had de jongeren uitgenodigd in zijn woning Paleis Huis ten Bosch. De jongeren maken allen deel uit van de Jongerendenktank Coronacrisis, een samenwerking vanuit het jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad en Coalitie-Y, een jongerenorganisatie die jongeren wil betrekken bij een groen herstel van de economie.

Het gesprek ging voornamelijk over net afgestudeerden die pas begonnen zijn met werken. Voor hen heeft de coronacrisis op werkgebied een grote invloed: ze hebben moeite met het vinden van werk of verliezen hun baan door bezuinigingen. Anderen zijn net begonnen aan hun eerste baan, zonder dat ze hun collega’s hebben ontmoet.

De Jongerendenktank Coronacrisis presenteerde bij de start van het gesprek de uitkomsten van een onderzoek onder jongeren. Ook kwam het sociale leven en wonen van starters aan bod. De starters vertelden daarbij over de druk en de mentale problemen die zij ervaren, maar spraken ook over toekomstperspectieven.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD