Koning werkt door op vakantie in Griekenland

Door: DitjesDatjes
21-08-2020

Afgelopen vrijdag heeft Koning Willem-Alexander vanuit Griekenland een Koninklijke Boodschap aan de Tweede Kamer doorgegeven. Dat publiceert de website van de Tweede Kamer waar te zien is dat Willem-Alexander de boodschap ‘Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19’ digitaal heeft ondertekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vertoeven

Terwijl de koning in zijn vakantiehuis in Ermionida aan het vertoeven is, zet hij zijn krabbeltje. Dit blijkt uit de dagtekening van de Koninklijke Boodschap over de “tijdelijke bepalingen in verband met de inzet van een notificatieapplicatie bij de bestrijding van covid-19 en waarborgen ter voorkoming van misbruik daarvan’. Een maand geleden, op 13 juli, had Willem-Alexander over de maatregelen ter bestrijding van de epidemie ook al gecommuniceerd met de Kamer, eveneens vanuit Griekenland.

Verblijfplaats onthuld

De koning vertelt nooit waar hij de vakantie doorbrengt maar publicaties in de Staatscourant en bij de Kamer onthullen af en toe toch zijn verblijfplaats, zoals dat vroeger ook het geval was tijdens buitenlandse vakanties van koningin Beatrix. Er zijn veel wetten en besluiten ondertekend in het Oostenrijkse wintersportoord Lech en de Italiaanse ‘podere’ in Tavarnelle.

Beatrix deed dat destijds natuurlijk niet op een iPad, zoals haar zoon nu, maar op papier of fax dat ze ter ondertekening kreeg voorgelegd door een op dat moment ook in Italië verblijvende functionaris van het Kabinet van de Koningin. Na de troonswisseling in 2013 is dat gebruik afgeschaft omdat Willem-Alexander digitaal kon tekenen, waarna het betreffende document na terugkeer in Nederland nog een échte handtekening krijgt.

BUZZR

Meer DenD