Willem-Alexander zegt werkbezoek VS af vanwege longontsteking

Koning zieker dan verwacht
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koning Willem-Alexander heeft zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten af moeten zeggen. De koning zou van 6 tot en met 9 september Californië en Texas bezoeken, maar vanwege een longontsteking zal hij niet deelnemen aan het bezoek.

De koning is herstellende van een longonsteking en het maken van vliegreizen kan het herstel in de weg zitten. ,,Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zal niet deelnemen aan het werkbezoek aan Californië en Texas, dat van 6 tot en met 9 september 2022 zal plaatsvinden. Daartoe is besloten op medisch advies”, schrijft de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist.

Auto-immuunziekte

Willem-Alexander lijdt sinds de jaren negentig aan een auto-immuunziekte. Het gaat om de Ziekte van Besnier Boeck, ook wel bekend als sarcoïdose. De ziekte kan longen, lymfeklieren, huid en ogen aantasten. Sommige patiënten hebben pijnlijke gewrichten en zwellingen, en anderen longklachten zoals kortademigheid en ernstige vermoeidheid. Belangrijk is dan ook dat de koning goed herstelt van de longontsteking.

LHBTI

In Amerika zou het koninklijk paar onder andere naar de wijk Castro in San Fransisco gaan, waar veel gayclubs en -kroegen zijn. Er stond een gesprek gepland met inwoners die zich inzetten voor gelijke rechten van LHBTI’s.

Hoesten in Ter Apel

Op beperkte schaal zullen de werkzaamheden in Nederland wel doorgaan. Zo was Willem-Alexander gisteren in Ter Apel om bij het azc te kijken en met asielzoekers te praten. Ook toen was te zien dat hij last heeft van de longontsteking: de koning moest stevig hoesten en verontschuldigde zich nog tegenover een verpleegkundige.

Tags

MAXIMAWERKBEZOEKWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck