Willemijn Verkaik dolblij met terugkeer op de planken

Door: DitjesDatjes
06-06-2020

Na weken opent zaterdag DeLaMar Theater weer haar deuren. De komende maanden staan verschillende artiesten op het Amsterdamse podium tijdens een speciale reeks van ‘kleine’ coronavoorstellingen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Marcel Hensema en Naomi van der Linden en Jeannine la Rose trappen de avond van de heropening af. Daarna zullen onder meer René van Kooten, Lone van Roosendaal, Eric Corton, Ellen ten Damme en cabaretier Daniëlle Schel in juni en juli de revue passeren. Allemaal spelen ze voor een beperkt aantal bezoekers. De eerste maand zitten er per voorstelling maximaal dertig mensen in de zaal, in juli wordt dit uitgebreid naar honderd.

Aan de voorstellingenreeks Klein publiek, groot gebaar doet ook Willemijn Verkaik mee. Ze had boordevol werk, tot de lockdown om de hoek kwam kijken. “Ik tourde met Annie de Musical door het land ende promotie voor de musical Waitress was al begonnen. Maar ineens kon ik niet meer optreden”, vertelt de 44-jarige Verkaik, die vanaf 9 juli twaalf concerten in het Amsterdamse theater geeft, tegen BuzzE. En wat doe je dan met alle tijd die vrijkomt? Daarover gaat de inmiddels uitverkochte show And now….

Pittig

Tijdens het intieme concert wordt de musicalster begeleid door twee muzikanten, Bart van Hoof en Mark Kuypers. Er komen pop- en musicalnummers voorbij maar Willemijn vertelt ook over de tijd dat zij, net als heel Nederland, in lockdown zat. Een periode die voor haar eigenlijk bestaat uit drie fases.

“De eerste tijd heb ik heel veel geslapen”, herinnert de Broadway-ster zich over wat ze fase 1 noemt. “Echt even uitrusten en bijkomen van de enorme hoeveelheid werk die ik net achter de rug had. En net als iedereen deed ik wat klusjes in huis, opruimen. Maar ook sporten en gitaar leren spelen bijvoorbeeld.”

Verrassend

Toen Verkaik hoorde dat Waitress niet door ging veranderde er iets. “Toen realiseerde ik me hoe pittig deze situatie is. Dat er nu geen werk is en dat er voorlopig ook niet gaat komen. Ik voelde me echt teneergeslagen”, vertelt ze. Dat er nu langzaamaan weer wat meer kan, vindt ze “te gek”. “Heel mijn muzikantenlijf komt tot leven als ik bezig ben met de voorbereidingen voor de voorstelling, mijn hart gaat sneller kloppen. Ik heb dit zo gemist.”

Dat zoveel mensen een kaartje hebben gekocht, noemt ze hartverwarmend. “En ook een beetje verrassend. Ik dacht: misschien durven sommige mensen wel niet te komen. Maar gelukkig is er genoeg interesse. Ik ga ze een hele fijne en leuke avond bezorgen”, verzekert Willemijn.

De opbrengsten van alle voorstellingen van Klein publiek, groot gebaar gaan volledig naar de artiesten op het podium. Veel acteurs hebben het zwaar omdat theaterproducties en film- en tv-opnames door de coronapandemie stil zijn komen te liggen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD