William en Catherine voor het eerst naar Londonderry

Door: DitjesDatjes
29-09-2021

William en Catherine hebben een bezoek gebracht aan Londonderry, een stad in Noord-Ierland. Het is volgens het hof de eerste keer dat het paar op bezoek is in de streek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdens het bezoek gingen de hertog en hertogin van Cambridge langs de campus van de universiteit. Het paar ging in gesprek met talrijke jongeren over studeren in de nasleep van de coronapandemie. William en Catherine gingen langs de medische faculteit, waar een ambulancevoertuig is nagemaakt voor trainingen van studenten. Ook woonden ze een evenement bij van een studentenvereniging waar ze typische Ierse hapjes kregen voorgeschoteld. Zo aten ze ‘wheaten bread’, Iers brood, chips van het Ierse merk Tayto en kregen ze een glaasje whiskey.

Na afloop van het campusbezoek gingen William en Catherine de stad in naar de rugbyclub van Londonderry. Ze spraken met spelers, coaches en vrijwilligers van de club, die zich inzet voor het verenigen van mensen met verschillende achtergronden. Zo is er speciale aandacht voor het samen sporten van katholieke en protestante rugbyers.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD