William en Harry niet naast elkaar op uitvaart prins Philip

Harry en William
Door: Eva Steins
16-04-2021

Prins William en prins Harry zullen apart de uitvaart van hun overleden opa prins Philip bijwonen. De prinsen lopen niet naast elkaar tijdens de wandeling naar St. George’s Chapel, waar de uitvaart plaatsvindt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De twee broers zijn flink uit elkaar gegroeid nadat Harry en Meghan vorig jaar afstand namen van hun koninklijke titels, en verhuisden naar de Verenigde Staten. Volgens bronnen zouden de broers sindsdien knallende ruzie hebben, en gooide het omstreden interview dat Harry en Meghan gaven aan Oprah olie op het vuur.

Stoet

De broers zullen niet naast elkaar lopen in de stoet, maar worden gescheiden door hun neef Peter Philips, het oudste kind van prinses Anne.

De uitvaart vindt zaterdag plaats. Eerst verzamelt de familie zich in paren bij de kapel op Windsor Castle, laat Buckingham Palace weten. Alle aanwezigen dragen een mondkapje in de kerk, vanwege het coronavirus.

Om die reden zit koningin Elizabeth alleen tijdens de uitvaar van haar man. Tijdens de uitvaart wordt slechts gezongen door een koor van vier zangers. Alle gasten mogen niet meezingen.

Land Rover

De vorige week vrijdag overleden prins Philip regelde zelf al een groot deel van zijn uitvaart. Zo wordt zijn kist in een op maat gemaakte Land Rover vervoerd, die de hertog van Edinburgh zelf heeft ontworpen. Een selectie van zijn militaire medailles zal op het altaar liggen tijdens de dienst.

Eerder donderdag werd al bekend dat niemand van de aanwezigen een militair uniform draagt.

Meer DenD