William en Kate overladen met kritiek na overtreden coronaregels

William en Kate
Door: Eva Steins
22-12-2020

Wederom een royal die zich niet aan de coronaregels houdt, maar dit keer gaat het niet om een lid van de Oranje familie. Prins William en zijn vrouw Kate liggen zwaar onder vuur nadat zij de regels hebben geschonden…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook in Engeland werden de coronaregels flink aangescherpt, waardoor het gezin de kerstplannen moest cancelen. Zij zouden een bezoek brengen aan Kate’s ouders, maar moesten afzeggen. In plaats daarvan besloten Will en Kate met hun kinderen George (7), Charlotte (5) en Louis naar landgoed Sandringham te gaan, voordat ook dit niet meer mogelijk was.

Wandeling

Een wandelingetje op het landgoed voor kerstverlichting met de kinderen leek een gezellig idee. Ook prins Edward en zijn Sophie hadden dit idee en reisden naar het landgoed af met dochter Louise (17) en zoon James (13).

De bedoeling was dat de twee families op verschillende momenten de wandeling zouden maken zodat zij elkaar niet zouden kruisen. Dit in verband met de coronaregels die gelden in de Verenigde Staten: een groep mag, inclusief kinderen, niet groter zijn dan zes personen.

In het bos lapten de royals de regels aan hun laars. De twee gezinnen werden samen gezien terwijl ze gezellig wandelden en kletsten.

Bronnen bij het Brits koningshuis melden dat de ontmoeting ‘perongeluk’ was. ,,Ze kregen aparte tijdslots om de wandeling te maken voordat het openging voor het grote publiek. Ze kwamen en vertrokken met hun eigen gezinnen. Maar zoals iedereen met jonge kinderen weet, waren er momenten tijdens de wandeling waarop het moeilijk was om hen apart van elkaar te houden, vooral op nauwe plaatsen op het pad.”

Afbeeldingen

Dit wordt gemeld door The Daily Mail, die ook foto’s publiceert van het tafereel. Daarop is te zien hoe de twee gezinnen dicht bij elkaar een gezellige wandeling maken.

Critici noemen het een ‘schaamteloze’ actie. „Het lijkt er dan toch op dat er voor hen andere regels gelden dan voor de rest van ons. Ze maakten met elkaar volop plezier, maar overtraden naar mijn mening duidelijk de Covid-regels. Het was al met al behoorlijk schaamteloos.”

LEES OOK:

Vreselijk verlies voor William en Kate

Meer DenD