William Spaaij noemt Zodiac de musical een avontuur

Door: DitjesDatjes
17-06-2021

Na maanden vertraging door corona staat donderdag de eerste voorstelling van Zodiac de musical gepland in de Koepelgevangenis in Breda. Voor regisseur William Spaaij was en is de productie een groot avontuur, schrijft hij op Instagram.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Spaaij weet nog goed dat hij vorig jaar werd gevraagd om de musical, die zich in de lucht onder het dak van de koepel afspeelt, te mogen regisseren. “Een gloednieuwe voorstelling over hoe we met elkaar en onze planeet omgaan. Een verhaal over mens zijn en dat we fouten maken, maar vooral over dat we kunnen leren en groeien. En dat in een spektakel met tientallen vliegende drones, een koepelgevangenis volledig geprojecteerd en twee draaischijven als speelveld.”

De regisseur en acteur vond het vanwege zijn weinige ervaring ook wel spannend. “Naast dat ik natuurlijk euforisch blij was, scheet ik ook in mijn broek”, schrijft hij. “Maar als er iemand is die avonturen aangaat en met volle vertrouwen ergens in springt, dan ben ik het wel. En wow, wat een avontuur was en is dit!”

Vakmanschap

Spaaij is trots op wat er als team is neergezet. “Deze club mensen van techniek tot orkest. Van creatives tot cast hebben er voor gezorgd dat ik elke dag zo veel heb kunnen genieten van het mooiste vak van de wereld. Dit is het vak en vakmanschap in zijn puurste vorm!”

De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Samir Hassan. Hij neemt de rol van Bo, de jonge Boogschutter, op zich. Bezoekers worden in Zodiac de musical aan alle kanten omgeven door het verhaal over de toekomst van de aarde vanuit de ogen van de twaalf sterrenbeelden. Ook René van Kooten, Dominique de Bont, Dennis Willekens, Hilke Bierman en Marcel Visscher zijn te zien in de musical.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD