Win Butler opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Zanger Win Butler van Arcade Fire is opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag. Een vijfde vrouw deelde haar ervaringen met muzieksite Pitchfork, nadat het platform eerder al schreef over vier vermeende slachtoffers van de zanger.

De vrouw, die haar verhaal onder het pseudoniem Sabina met Pitchfork deelt, vertelde dat zij drie jaar lang een seksuele relatie had met de nu 42-jarige zanger. Zij was 22 jaar oud toen zij in 2015 de destijds 35-jarige Butler ontmoette. Sabina had in die tijd een vriendje, maar dat kon Butler niets schelen. “Hij zou iets zeggen over mijn vriend zoals: hebben jullie het al uitgemaakt?”

De combinatie van agressieve seks en een ongelijke machtsverhouding zorgde ervoor dat het voor Sabina voelde als een ongezonde relatie. “Het voelde alsof ik alles moest doen wat hij zei. Ik voelde me niet echt comfortabel met dingen die hij mij vroeg om te doen, maar deed het toch. De enige waarde die ik voor hem had was het verlenen van seksuele gunsten wanneer hij dat wilde.”

Pitchfork publiceerde eind augustus een artikel waarin vier mensen hun slechte ervaringen met Butler delen. De zanger zou zich hebben opgedrongen aan vier veel jongere vrouwen. Hij zou onder meer om naaktfoto’s hebben gevraagd en ongevraagd seksueel getinte berichten hebben gestuurd. De vermeende slachtoffers waren allen tussen de 18 en 23 jaar oud toen de incidenten plaatsvonden.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck