Windsor Castle komt met tentoonstelling over leven prins Philip

Door: DitjesDatjes
07-06-2021

Op Windsor Castle wordt deze zomer een speciale tentoonstelling gewijd aan de in april overleden prins Philip. Daarin staat zijn opmerkelijke leven en nalatenschap centraal, zo maakte de Royal Collection Trust, dat het beheer van het kasteel namens koningin Elizabeth uitvoert, bekend. Philip zou deze maand zijn 100e verjaardag hebben gevierd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De expositie, te zien vanaf 24 juni, brengt een eerbetoon aan de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven. Ook komen onder andere Philips carrière bij de marine en zijn interesse in sport, wetenschap, kunst en natuurbehoud voorbij. Een belangrijk onderdeel van Prince Philip: A Celebration is de rol die hij vervulde bij de kroning van zijn vrouw, koningin Elizabeth, in 1953. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld het gewaad en de kroon bekijken die de hertog van Edinburgh op die dag droeg.

Vanaf 23 juli is er in het Palace of Holyroodhouse, Elizabeth’s residentie in het Schotse Edinburgh, ook expositie over prins Philip. Daar worden onder andere een paar items van zijn huwelijk in 1947 getoond, waaronder de uitnodiging, de volgorde van de dienst en het menu van het bruiloftsontbijt.

Prins Philip overleed op 9 april op 99-jarige leeftijd.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD