Winnaar De Slimste Mens smokkelde bokaal mee in een Dirk-tas

Bokaal meegesmokkeld in DIRK-tas
Door: Charlotte Wijnen
29-08-2022

Winnaar Jasper van Kuijk van de razendpopulaire kwis De Slimste Mens blijkt wel héél erg slim. Want de acteur smokkelde na de opnames van de finale de bokaal mee in de bekende rode boodschappentas van Dirk van den Broek. Daardoor bleef voor de buitenwereld en zijn zonen geheim dat hij de kwis had gewonnen.

Toen Jasper die dag na de opname thuiskwam moest hij de bokaal uit voorzorg dat zijn overwinning zou uitlekken verstoppen voor zijn zonen. Hoe hij dat deed? ,,Ik heb hem meegesmokkeld in een Dirk van den Broek-tas.”

Het was afgelopen vrijdagavond een spannende strijd tussen Anniko van Santen, Erik van Muiswinkel en Jasper van Kuijk. Met nog 47 seconden op de klok moest Jasper vier goede antwoorden geven bij de vraag: ‘Wat weet je van Hoog-Catherijne?’

Vol ongeloof

In hoog tempo noemde Jasper alle feitjes op die hij wist over het winkelcentrum in Utrecht, waarop hij Anniko wist te verslaan. De goede antwoorden gaf hij vanuit een aparte studio omdat iemand in zijn familie het coronavirus had opgelopen, waardoor hij nog niet meteen door had dat hij had gewonnen. Maar toen hij de confetti door de studio heen zag dwarrelen, reageerde hij vol ongeloof en begon hij te juichen.

Meegesmokkeld in een Dirk-tas!

Jasper is vorige zomer naar Zweden geëmigreerd en moest op de terugreis de bokaal verstoppen zodat niemand wist dat hij gewonnen had. ,,Omdat we dachten dat de jongens zoiets niet voor zich kunnen houden, hebben we vooraf niks gezegd. Die worden he-le-maal gek als ik met dat ding de woonkamer in loop”, legt Jasper in het AD uit.

Hoe hij de bokaal verstopte? ,,Ik heb hem vanuit Nederland meegesmokkeld in een onopvallende Dirk van den Broek-tas”, vertelt hij. ,,Die krijgt een plek op de ontbijttafel.”

Meer DenD