Winnaar Expeditie Robinson: ‘Niemand geloofde dat ik kon winnen’

Winnaar Expeditie Robinson open over deelname
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Robbert Rodenburg mag zich de winnaar van de heftigste Expeditie Robinson ooit noemen. Hij overleefde maar liefst 34 dagen op het eiland, iets wat velen niet hadden verwacht. ,,Mensen zeiden: dat wordt niks, met die homo in die roze trui.”

Een grote verrassing

Robbert heeft gisteren eindelijk mogen onthullen dat hij Expeditie Robinson gewonnen heeft. Maandenlang moest hij het voor iedereen geheimhouden, ook voor de andere deelnemers. ,,Ik stond met Do, Britte en Anouk in de finale, dus zij weten wel dat ik heb gewonnen. De rest, zoals mijn maatje Dyantha, heb ik niets verteld. Het was voor hen een grote verrassing”, aldus Robbert in De Telegraaf.

De laatste proef, die de winnaar van het programma bepaalde, was loodzwaar. Zo moesten ze bijvoorbeeld met een loodzware kist gevuld met stenen sjouwen op een trap van drie meter hoog. Toch wist Robbert dat hij de proef zou kunnen winnen, dus zette hij alles op alles.

‘Meest onverwachte winnaar ooit’

,,Levensgevaarlijk was het. Als laatste moesten we met een bijltje bordjes kapot gooien. Ik wist dat ik dat kon en dacht: nu ga ik me niet meer laten inhalen”, vertelt Robbert. ,,Op het moment dat ik hoorde dat ik had gewonnen, dacht ik: hé? Ik was echt vol ongeloof en verbazing. Het is een jongensdroom die uitkomt.”

Maar Robbert was niet de enige die het niet kon geloven dat hij maar liefst 25 kandidaten achter zich liet. ,,Mensen zeiden: dat wordt niks, met die homo in die roze trui.”

De afgelopen maanden moest hij dan ook op zijn lippen bijten om niet te verklappen dat hij het wel kon. ,,Een Robinson wordt gezien als groot en sterk. Daarbij val ik natuurlijk uit de toon; ik denk dat ik de meest onverwachte winnaar ooit ben.”

Tags

EXPEDITIE ROBINSONONTHULDROBBERT RODENBURGWINNAAR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck