Winnaar HHB weigerde baan bij Robèrt

Hans Spitsbaard
Door: DitjesenDatjes
15-01-2020

Weken achter elkaar staat Robèrt van Beckhoven samen met André van Duin en Janny van der Heijden in de baktent van Heel Holland Bakt. Een goede relatie met de kandidaten krijgt hij echter niet, al was al wel fan van één kandidaat. Maar dat leek niet wederzijds te zijn.

Eigen kookboek

De kandidaten werken (bijna) allemaal niet als bakker en zelfs niet in de keuken, maar van sommigen is het wel hun grote droom ooit beroepsmatig bezig te kunnen zijn met hun grootste hobby. Voor de meeste winnaars, en soms ook voor andere kandidaten, komt die droom uit. Zij krijgen de kans een eigen kookboek te schrijven en op televisie te komen.

Andere richting op

Datzelfde geldt ook voor Hans Spitsbaard. De kandidaat, die destijds nog studeerde en pas 22 jaar oud was, won het programma en werd daarna een bekende Nederlander. Robèrt was zo onder de indruk van zijn bakkunsten dat hij iets deed wat hij nog nooit eerder had gedaan: hij bood Hans een baan aan. De student wilde alleen de baan niet! Hij weigerde het aanbod van de meester patissier en meester boulanger en besloot zijn eigen weg. ,,Hij wilde de chocolaterie in”, zegt Robèrt tegen weekblad Weekend. ,,Die kans moest ik heb geven en bij ons kan dat niet.”

Wie weet zit er dit jaar ook een kandidaat bij van wie Robèrt net zo onder de indruk is.

Meer DenD