Winnaar Gouden Televizier Ring Martien: ‘Wij hebben SBS uit het slijk gehaald’

Martien Meiland
Door: Jos La Grande
09-10-2019

Een spectaculaire, overweldigende overwinning voor Martien Weiland. De man van de reallife soap Chateau Meiland kreeg gisteravond de Gouden Televizierring. Maar liefst 54% van de stemmers koos voor Martien Weiland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De beste Zangers van Nederland en Expeditie Robinson hadden slechts het nakijken.

Meiland, die al een keer meedeed aan Ik Vertrek en daarna weer terugkeerde naar zijn snuisterijenwinkel in Noordwijk, was dolgelukkig met de ring. ,,Wij hebben SBS uit het slijk gehaald”, aldus Meiland in zijn dankwoord.

,,We gaan wijnen, wijnen, wijnen”, concludeerde de televisiester, nadat hij iedereen en vooral SBS had bedankt. Want zonder die steun was het niet gelukt, want de publieke omroep wilde hem namelijk niet hebben. Zo voegde Martien er nog fijntjes aan toe.

Het was een verrassende uitkomst van de 54e uitreiking van de ring. ,,De kijker heeft altijd gelijk”, zei Herman van der Zandt vooraf. Chateau Meiland blijkt een enorme hit te zijn en een complete outsider. Want velen hadden gerekend op winst van Beste Zangers, omdat het programma al 10 jaar lang een geheide hit is.

Verder ontving Chantal Jansen haar ster, Beau van Erven Dorens, Elise Schaap en kreeg Nienke Plas er zelfs twee!

Maar de hoofdprijs, de 54e Gouden Televisierring, ging dus naar de doldwaze Martien Meiland die binnenkort een eigen show krijgt bij SBS. Of het succes ook duurzaam zal zijn, moet echter nog blijken. Voorlopig draagt Meiland de allerhoogste onderscheiding in TV-land om zijn ringvinger.

Meer DenD