Winnaar The Voice doet zijn beklag: ‘Kreeg wel bloemen toen mijn vriend overleed’

The Voice winnaar haalt uit naar productie
Door: Charlotte Wijnen
13-10-2022

Dany, de winnaar van het laatste seizoen van The Voice of Holland, heeft zijn onvrede over het programma geuit. Hij is eindelijk van zijn Voice-contract af, iets wat zijn succes behoorlijk in de weg heeft gestaan.

Dani van Velthoven, ook wel Dany, heeft het laatste seizoen van The Voice of Holland gewonnen. Toen hij het programma won kon hij zijn geluk niet op, maar we weten inmiddels dat er wel een keerzijde aan het programma zit. De winnaar moet namelijk een Voice-contract tekenen.

Dany eindelijk verlost

Dany weet als geen ander dat dat contract flink in de weg van je carrière kan staan. Hij deelt dan ook vol blijdschap dat hij eindelijk van het contract af is. ,,Ik ben officieel uit mijn Voice-contract!”, schrijft Dany in Instagram Stories. ,,Nu kan ik eindelijk uitbrengen wat ik wil, en ook meer dan alleen twee nummers per jaar.”

Te weinig ondersteuning

Daarnaast vindt Dany dat hij te weinig ondersteuning heeft gehad na het winnen van het programma. Kort nadat hij het programma gewonnen had sloeg het noodlot toe. Azad, Dany’s grote liefde, stapte uit het leven. ,,Deze week is de donkerste van mijn hele leven”, liet hij destijds weten op Instagram.

‘Ze stuurden alleen bloemen’

Dany zat in diepe rouw, iets waar het maken van muziek bij had kunnen helpen. Maar vanwege het Voice-contract mocht hij niet meer dan twee nummers per jaar uitbrengen. ,,Ik kan niet uitleggen hoe moeilijk het is om aan je carrière te beginnen als er niemand is die je alles wil leren, ondersteunen en ZIEN. Midden in rouw/omgaan met depressie”, schrijft hij woest.

Ook had hij graag hulp gewild nadat zijn vriend overleed. ,,Maar hé! Ze stuurden me tenminste bloemen toen mijn vriend stierf.”

Meer DenD