Winnaars Dansmarathon reageren op kritiek: ‘Het is geen marteling’

Winnaars dansmarathon reageren
Door: Charlotte Wijnen
19-10-2021

De Dansmarathon kreeg een hoop kritiek, maar winnaars Tawatha en Jermaine kunnen zich daarin niet vinden. Een aantal deelnemers was uitgedroogd en viel flauw en dat leidde tot verontruste berichten op social media. Ook is het koppel het niet eens met de kritiek die Wendy van Dijk over zich heen kreeg nadat ze een opmerking tegen de uitgeputte Tawatha maakte. ,,Wendy heeft mij juist geholpen.”

‘Kozen er zelf voor’

Tijdens de show gingen koppels de dansvloer op en het duo dat in vijftig uur de minste rust nam, won. Maar doordat er veel deelnemers huilend en uitgeput op de dansvloer stonden, maakten kijkers zich flinke zorgen.

,,Het wordt nu gebracht alsof de show een marteling was, maar dat was het absoluut niet. Wij hebben hier zelf voor gekozen en voor ons was het juist een hele mooie en leerzame ervaring”, vertelt Tawatha aan RTL Nieuws. Samen met haar danspartner had ze na vijftig uur dansen verreweg het minst gerust en wonnen ze 100.000 euro. Het duo had aan de eindstreep slechts 35 minuten van de maximaal toegestane 300 minuten gerust.

Hallucinaties

Het stel had zich dan ook goed voorbereid. ,,We hebben maandenlang dagelijks een uur per dag getraind om zes uur ’s ochtends, dat heeft z’n vruchten afgeworpen”, vertelt Jermaine in De Telegraaf. Maar het koppel kwam er al snel achter dat een ander koppel vrijwel geen pauze had genomen, dus besloten ze om geen pauze meer te nemen.

Tawatha kreeg daardoor last van hallucinaties. ,,Maar niet negatief, positief, dat ik een superboost kreeg en alles scherp zag. Mijn lichaam voelde als een veertje, ik heb dat vier uur lang gehad.”

Niet eens met kritiek op Wendy van Dijk

Op sociale media gaat inmiddels een video rond waarin Tawatha in de laatste dertig minuten huilend op de dansvloer staat. Presentatrice Wendy van Dijk kreeg daardoor een hoop kritiek over haar heen. Onterecht, volgens Tawatha. ,,Dat Wendy van Dijk die mij nog extra support gaf zei ‘kom op Tawatha, je kan het’, dat heeft mij extra geholpen.”

BuzzE

Meer DenD