Winnares Anne twee keer afgewezen bij HHB!

Door: Hans Jacobs
05-02-2019

Anna, die dit jaar Heel Holland Bakt heeft gewonnen, laat weten dat ze twee keer eerder is afgewezen door het programma. Waarom weet ze zelf ook niet zelf zei ze tegen NOS. ,,Maar ik heb niet opgegeven en ben gewoon mezelf gebleven.”

Andere talenten

Naast dat Anna ontzettend goed taarten kan bakken is Anna korporaal bij de koninklijke Marine  in Den Helder. Anna is daarom zes tot zeven maanden per jaar op zee. Ze sloeg zelfs een missie met de Zijner Majesteit Evertsen over toen ze deel kon nemen aan Heel Holland Bakt. Haar leidinggevende bij de marine zei: ,,Dit is een once in a lifetime, ik ga dit voor jou regelen”.

Bakkunsten

Anna heeft haar bakkunsten niet van een vreemde geleerd. Haar Nederlandse oma en haar Turkse tante leerden haar het bakken. Haar oma leerde haar makkelijke taarten te bakken zoals boterkoek en appeltaart. Haar tante maakte het haar wat moeilijker. Zij leerde Anna om baklava en andere Turkse specialiteiten te maken. Ook haar moeder hield van bakken. In haar keuken werd er dan ook altijd geëxperimenteerd met het bakken.

Toekomstplannen

Anna is blij met de overwinning. Wel zegt ze haar leven niet over een andere boog te willen gooien. Ze vindt het nog leuk om marinier te zijn dus levert ze haar uniform nog niet in. Wel laat ze weten dat het haar heel leuk lijkt om voor haar zelf te beginnen met een koffietentje.

Meer DenD