Wist déze BN’er van geheimen Danny de Munk af?

Wisten meer mensen van vreemdgaan Danny de Munk?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Danny de Munk houdt de afgelopen tijd de gemoederen flink bezig. Wanneer de verhalen rondom Danny kloppen, zou één iemand al zijn geheimen moeten hebben weten. Nam casting director Marianne van Wijnkoop, degene die altijd close is geweest met de zanger, die geheimen mee haar graf in?

Iets meer dan een maand geleden kwam Danny de Munk met een verklaring op televisie. Maar sindsdien is nog altijd veel onduidelijk over de heftige beschuldigingen die hij aan zijn adres heeft gekregen. De vrouw die aangifte heeft gedaan wegens verkrachting is anoniem en zijn collega’s bij de musical Ciske de Rat blijven zwijgen.

Wie wisten er van de vermeende misstanden af?

De vrouw, die in 2007 en 2008 nauw samenwerkte met De Munk, zegt gedwongen seksuele handelingen te hebben moeten uitvoeren bij Danny. De identiteit van de dame is niet bekendgemaakt, maar volgens Yvonne Coldeweijer was zij werkzaam achter de schermen bij de musical. En daar zouden meerdere vrouwen zijn lastiggevallen door De Munk.

Maar als er meerdere vrouwen zijn met een zelfde soort verhaal, wie wisten er dan nog méér van de vermeende misstanden af? Op 18 juni overleed casting director Marianne van Wijnkoop die Danny in 1991 de rol van Marius in de musical Les Misérables gaf. Daarna kreeg hij door haar meerdere hoofdrollen in Nederlandse producties. Onder andere in Ciske de Rat.

‘Ondeugende, stoute jongen’

Volgens acteur Frans Mulder hadden Danny en Marianne een goede band met elkaar. ,,Marianne was verrukt van Danny’s talent”, vertelt hij in weekblad Privé. ,,Ze heeft dat dikwijls laten vallen. En ze hebben altijd goed contact met elkaar gehouden.”

Wat wist Marianne over de vermeende misstanden van Danny? ,,Marianne heeft zich regelmatig laten ontvallen dat ze Danny een ondeugende, stoute jongen vond, maar voegde daar nimmer een eventueel fout verhaal aan toe.”

‘Ik hoor dit al mijn hele leven’

Toen het nieuws over Danny de Munk in mei naar buiten kwam, lag Marianne in een hospice. ,,Toen ze het nieuws over de vermeende verkrachtingszaak in de krant las, zei ze tegen me: ‘Dit soort verhalen over collega’s hoor ik al mijn hele leven’, en daarmee was voor haar de kous af.”

Of Marianne daadwerkelijk afwist van wat er zich afspeelde achter de schermen blijft gissen. Maar omdat Marianne als casting director nauw betrokken was bij de productie, was ze er ongetwijfeld van op de hoogte wie er achter de schermen werkte én welke dame aangifte heeft gedaan.

Tags

BESCHULDIGINGDANNY DE MUNKMARIANNE VAN WIJNKOOPYVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck